زایلیتول یک قند طبیعی ۵کربنه می باشد که استفاده از آن در زمینه ی کاهش ایجاد پوسیدگی دندان و دوبارهمعدنی شدن (رِمینرالیزاسیون) پوسیدگی های اولیه بسیار موثر و امیدوار کننده است.این ماده به طور طبیعی در میوه هایی مانند آلو و انواع توت ها و در سبزیجاتی مانندگل کلم و همچنین قارچ ها یافت می شود و به طور مصنوعی آن را از مواد گیاهی غنی اززایلیتول مانند چوب درخت توس و راس به دست میآورند.
زایلیتول هر چند مزه ای شیرین دارد، اما بر خلافشکر در دهان تبدیل به اسیدهایی نمی شود که پوسیدگی را ایجاد می کنند. زایلیتول بهعنوان یک شیرین کننده طبیعی که باعث کاهش پوسیدگی میگردد توسط FDA وADA به تایید رسیده است.هر چند زایلیتولدر مزه به شیرینی ساکاروز است اما 33% نسبت به ساکاروز کالری کمتری دارد. پس نهتنها در افراد دیابتی گزینه ای قابل استفاده است، بلکه در کسانی که افزایش وزندارند نیز جایگزینی مناسب می باشد. با بهترین متخصص ترمیمی و زیباییهمراه باشید.
اثرات سودمند زایلیتول بر سلامتی :
- جلوگیری از عفونت در دهان
- کنترل بوی بد دهان
- خاصیت آنتی باکتریال
- کاهش وزن
- تقویت سیستم ایمنی
- قندی بدون ضرر در افراد دیابتیک
- سلامت بهتر سینوس ها
زایلیتول چگونه از پوسیدگی دندان هاجلوگیری می کند ؟
زایلیتول میزان استرپتوکوک موتانس (باکتریهای پوسیدگیزا) را در پلاکو بزاق کاهش داده و موجب جلوگیری از ایجاد پوسیدگیدندان ها می شود. زایلیتول این کار را به کمک دو ویژگی منحصر به فرد خودانجام می دهد.:
1- خاصیت غیر قابل تخمیر بودن:
به این معنا که باکتریها نمیتوانندزایلیتول را به جای قند اصلی مورد استفادهشان متابولیزه کنند، در نتیجه تعدادشانبه سرعت رو به کاهش میرود. همچنین زمانی که باکتری ها قادر به استفاده اززایلیتول در پروسه ها ی متابولیک خود نیستند، نمی توانند محصولات جانبی خود ماننداسید های مضر را نیز تولید کنند.
2- خاصیت ضدچسبندگی یا آنتی ادهزیو:
این خصوصیت زایلیتول مانع چسبندگیباکتری ها به بافت سلولی می شود. ازآنجا که باکتری ها به منظور رشد نیاز دارند کهبه بافت چسبندگی داشته باشند، زایلیتول قادر به کاهش چنین اثری خواهد بود. به اینترتیب زایلیتول کاهش چسبندگی باکتریها به سطح دندانها و در نتیجه کاهش میزانپلاک را باعث میشود.
بیشتربخوانید.
درباره این سایت