محل تبلیغات شما

در سال ۱۹۹۱، کوین اشتون برای اولین بار اصطلاحاینترنت اشیارا به کار برد که به سرعت مورد استقبال سایرینقرار گرفت. اگرچه سال های سال است که تحقیقات و نوآوری های زیادی در این باره صورتمی گیرد، اما اینترنت اشیا یا چیزنت همواره تکنولوژی آینده محسوب می شده و می شود.

تکنولوژی IoT یکی از تکنولوژی های کلیدی انقلابصنعتی چهارم در جهان است و از این رو، کشورهای زیادی در سراسر دنیا برای راهاندازی و بهره وری از آن اقدام کرده اند. کشورهایی مثل آمریکا، چین، آلمان،سنگاپور، برزیل، کره جنوبی و هند را می توان از پیشگامان استفاده و توسعه تکنولوژی IoT دانست.این کشورها، سرمایه های هنگفتی را به بررسی و بهره گیری از تکنولوژی اینترنت اشیااختصاص داده اند. مثلا ایالات متحده آمریکا ۱۶۰ میلیارد دلار را برای شهر هوشمند صرفکرده که بخشی از آن برای تحقیق و توسعه اینترنت اشیا تخصیص یافته است.

تاریخچه اینترنتاشیا در ایران

ایران هم چند سالی است که به عنوان بیستمینکشور به تکنولوژی اینترنت اشیا ملحق شده. شاید بتوان رضا راجی را اولین نفری دانستکه در ایران حرف از تکنولوژیIoT به میان آورد. او یکی از توسعه دهندگان اینترنتاشیا و کارآفرینان این حوزه است که اکنون به عنوان مشاور در شرکت های بنام و بزرگدر آمریکا فعالیت می کند. اما از جنبه عملیاتی، هوشمند سازی سیستم های برق اولینگامی بود که طی یک قرارداد میان وزارت نیرو و مرکز تحقیقات مخابرات ایران، برایبهره گیری از فناوریIoT در ایران برداشته شد.

بازار کار اینترنت اشیا در ایران

تکنولوژی IoT نقش مهمی را در انجام اتوماتیک کارهاایفا می کند. بنابراین، آیا باید آن را عامل کاهش نیاز به نیروی انسانی دانست؟ دراواخر سال ۱۷۰۰ و با تولید اولین ماشین بخار، مردم نگران موقعیت های شغلی خود بودندو تصور می کردند که دیگر راهی برای کسب درآمد نخواهند داشت. موتور بخار اگرچهبسیاری از شغل های یدی و دستی را از میان برداشت، اما فرصت های شغلی جدید وفراوانی را در بخش های مختلف مثل کشتیرانی، تعمیرات، کارخانجات، مهندسی و غیرهایجاد کرد.

داستان اینترنت اشیا هم همین است. امروزه مردمکمتر برای خرید حضوری به مغازه ها مراجعه می کنند اما آمازون با استفاده از IoT توانستهتبدیل به بزرگترین مرکز خرید اینترنتی شود و فرصت های شغلی زیادی در بخش های مختلفمثل انبارداری و ارسال سفارش ایجاد کرده است.

کشور ما هم با داشتن نیروی کار جوان کافی وتحصیلکرده در حوزهIT، پتانسیل زیادی برای استفاده و بهره وری از IoT دارد.اما متاسفانه بودجه و توجه کافی برای بهره گیری از این پتانسیل اختصاص داده نمیشود. با آنکه دولت فعلی، خود را دولت الکترونیک می داند، اما بودجه ی ۳۰۰۰ میلیارد تومانیرا برای امور هوشمندسازی تهران اختصاص داده است. اجرای کامل این پروژه به مبالغبسیار بیشتری نیاز دارد و با توجه به غنی بودن کشور از لحاظ منابع انرژی، انتظارمی رود که مسئولین، بودجه بیشتری را برای این تکنولوژی به صرفه و آینده نگر در نظربگیرند.

ناآگاهی نهادهای مختلف از کاربردهای شگفت انگیز IoT مثل هوشمند سازی خانه  و اینترنت اشیاء صنعتی دومین مانع در بهره وری و توسعه اینتکنولوژی و متعاقبا، رونق بازار کار اینترنت اشیا در ایران است. اما خوشبختانهتوجه بخش های خصوصی و اپراتورها به خدمات مبتنی بر IoT افزایش یافته که می تواند بستر فعالیتهای گسترده و حتی صادرات سرویس ها و محصولات IoT به کشورهای منطقه را فراهم کند.

ارتودنسی شفاف یا نامرئی چیست؟

داستان های کاهش وزن بعد از جراحی لاغری

چگونه می توان با ارتودنسی به بهبود مشکلات خواب کمک کرد؟

های ,اشیا ,iot ,اینترنت ,تکنولوژی ,بهره ,اینترنت اشیا ,در ایران ,را برای ,زیادی در ,از تکنولوژی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

unofingi hostiarockla دهکده ریاضی خاطرات روزهای بحرانی ⚫ amazingly world ⚫ Robert's memory myecreatodbi Pauline's game Cheap NHL Florida Panthers Jerseys Wear Comfortable. قیمت طلا و ارز